Om het u en ons makkelijk te maken hebben we een overzicht gemaakt van veel gestelde vragen en daarbij behorende antwoorden. Wilt u meer weten en staat uw vraag hier niet bij, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Dit is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want dit hangt van het merk + type en een aantal andere factoren af. Is er b.v. een optisch of mechanisch probleem? Is de verrekijker erg vervuild en/of is er waterschade? Voor een exacte prijsopgave kunt u daarom het beste een foto meesturen van de totale kijker en eventueel van het mankement. Wij zullen dan ons best doen om u een exacte prijsopgave te verstrekken, waarbij het prettig is als u aangeeft wat de reparatie u maximaal waard is om niet onnodig onderzoekswerkzaamheden uit te moeten voeren. De prijsopgave is gratis en er worden geen onderzoekskosten in rekening gebracht.

Ook dit is afhankelijk van het merk, type en een aantal factoren. Moet bijvoorbeeld bij waterproof de kijker weer gasgevuld worden? Om u een idee te geven: het centreren en justeren van een doorsnee porrokijker kost ca. € 45,- excl. 21% B.T.W.

Nadat we een afspraak hebben gemaakt kunt u de kijker persoonlijk langs komen brengen. De meeste kijkers worden echter per post opgestuurd. Doet u dit bij voorkeur aangetekend, want de kijker is dan te traceren. Vermeld altijd duidelijk het retouradres, maar ook uw telefoonnummer en e-mailadres.

Voor dit soort zaken kunt u beter naar de originele dealer of fotozaak gaan waar de kijker destijds is aangeschaft, want wij hebben geen accessoires op voorraad.

Ook uw oude of antieke kijker kunt u bij De Kijkerspecialist laten repareren.

De Kijkerspecialist beschikt over professionele apparatuur en jarenlange kennis op het gebied van optische objecten. Wij kunnen dus ook b.v. microscopen repareren, maar ook op Texel en Terschelling is onze expertise erbij gehaald om de optische elementen van de vuurtorens van deze eilanden na te lopen, schoon te maken en af te stellen.

Uitgevoerde opdrachten

Zeiss Diascope 85

Deze Zeiss Diascope 85 hebben we hersteld, omdat door jarenlang intensief gebruik het zoommechanisme en het scherpstelsysteem vast was gaan lopen. Na het reinigen van de diverse delen en de scope te behandelen met de originele vetsoorten functioneert deze nu weer als nieuw.

Zeiss Dialyt 7×42

Door een val was van deze Zeiss Dialyt 7×42 de op en neer gaande brug ontzet en was de kijker scheel. Wij hebben de centrale as weer gericht en de prisma’s gecentreerd en gejusteerd.

Leica Televid 77 telescoop

Deze Leica Televid 77 telescoop was na een val doormidden gebroken en waren de prisma’s los gekomen. Wij hebben de prisma’s weer uitgelijnd en vastgezet en de body weer met nieuwe bevestigingen vastgezet.

Kriegsmarine D.F. 10×80 uit WO II

Deze Kriegsmarine D.F. 10×80 uit WO II staat ook op diverse vuurtorens op de Waddeneilanden waar wij onlangs diverse reparaties en onderhoud hebben uitgevoerd. Door een val waren de prisma’s gespleten en was de kijker onbruikbaar. Wij hebben met een speciale lichtdoorlatende film de prisma’s weer verlijmd en de kijker weer gejusteerd en verder alle mechanische delen weer gangbaar gemaakt.