Uitgevoerde opdrachten

Gedemonteerde Zeiss 8×56

Deze Zeiss 8×56 was volledig in het water gevallen.
Alle delen gedemonteerd en gedroogd en weer afgesteld.

Zeiss Diascope 85

Deze Zeiss Diascope 85 hebben we hersteld, omdat door jarenlang intensief gebruik het zoommechanisme en het scherpstelsysteem vast was gaan lopen. Na het reinigen van de diverse delen en de scope te behandelen met de originele vetsoorten functioneert deze nu weer als nieuw.

Leica Televid 77 telescoop

Deze Leica Televid 77 telescoop was na een val doormidden gebroken en waren de prisma’s los gekomen. Wij hebben de prisma’s weer uitgelijnd en vastgezet en de body weer met nieuwe bevestigingen vastgezet.

Zeiss Dialyt 7×42

Door een val was van deze Zeiss Dialyt 7×42 de op en neer gaande brug ontzet en was de kijker scheel. Wij hebben de centrale as weer gericht en de prisma’s gecentreerd en gejusteerd.

Kriegsmarine D.F. 10×80 uit WO II

Deze Kriegsmarine D.F. 10×80 uit WO II staat ook op diverse vuurtorens op de Waddeneilanden waar wij onlangs diverse reparaties en onderhoud hebben uitgevoerd. Door een val waren de prisma’s gespleten en was de kijker onbruikbaar. Wij hebben met een speciale lichtdoorlatende film de prisma’s weer verlijmd en de kijker weer gejusteerd en verder alle mechanische delen weer gangbaar gemaakt.

Swarovski AT 80 HD

Bij deze Swarovski scope was door de jaren heen een zweem/waas over de interne lenzen en prisma’s gekomen.
Tevens was de bajonet aansluiting van het oculair losgetrokken.
Wij hebben de complete interne optiek gedemonteerd / gereinigd en weer terug geplaatst.
De bajonet aansluiting hebben wij vervangen.
De scope presteert weer als vanouds.